Dans Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Dans Brasov: Cursuri Dans Brasov.
Cursuri de dans & Coregrafii pentru evenimente
Tango argentinian, Vals Vienez, Quickstep, Cha-cha, Jive, Invartita, Salsa, Bachata, Rock, Hora, Sarba, Rumba, Polca, Tango European, Vals Lent, Samba, Disco Line, Slow Fox, Paso Doble, Brasoveanca
Cursurile organizate de clubul nostru sunt impartite pe urmatoarele categorii de varsta:
1. Cursul de incepatori pentru copii
2. Cursul de incepatori pentru tineri si adulti
Lectiile de dans sunt sustinute de cei mai buni antrenori si instructori din Brasov, atestati de World Dance Council,International Profesional Dance Sport Council, Federatia Romana de Dans Sportiv si de Ministerul Tineretului si Sportului.
In functie de locatia care va este mai comoda va asteptam intr-una din cele doua sali ale noastre:
1. Sala Festiva a Colegiului National de Informatica GRIGORE MOISIL -str. Calea Bucuresti nr.75, Brasov
2. Casa Venus - str.13 Decembrie nr.17, Brasov
Pe parcursul celor 8 saptamani, intr-o atmosfera destinsa si atractiva, alaturi de antrenori si instructori experimentati, va vom invata pasii a peste 20 de ritmuri:
1. Cursul de incepatori pentru copii
Alege dansul sportiv pentru copilul tau!
Poate ati remarcat la televizor sau ati avut ocazia sa vedeti live la Sala Sporturilor de fiecare data cand am organizat Cupa Brasov si Campionatul National al Romaniei aici la Brasov, dansul sportiv este un sport spectaculos, fascinant pentru privitori, eleganta si frumusetea costumelor de dans captivand pe oricine, si de asemenea foarte potrivit pentru cei mici, care isi modeleaza corpul, capata mai multa vointa si o postura demna de invidiat.
Dansul sportiv se adreseaza tuturor copiilor indiferent de temperament. Varsta de la care se pot incepe cursurile de dans este de 5 ani. Ulterior, pentru performanta, se face selectia pe baza unor criterii: trebuie sa fie dezinhibati, foarte siguri pe ei, sa aiba charisma, putere de munca, o ambitie iesita din comun, talent, iar lista poate continua... Practicand dansul sportiv, copiii au posibilitatea de a participa la competitii nationale si internationale (pe cei din grupa de performanta ii leaga foarte mult deplasarile pentru concursuri, emotiile pe care le traiesc in timpul competitiilor, cantonamentele)...Prin acest sport, ei vor dezvolta un comportament civilizat fata de partener si o educatie corecta fata de cei din jurul lor.
Parintii isi pot inscrie copilul la un curs de dans din nevoia de a le oferi un spatiu de miscare si din dorinta de a-i umple timpul liber cu ceva util si frumos. O serie de experti sustin ca practicarea de catre copii a dansurilor precum cha-cha, vals sau quick-step poate avea un efect miraculos asupra increderii in sine, starii de spirit si a auto-controlului.Dar competitia nu este neaparat o tinta...
Cursurile de dans ii educa pe copii inca de mici in echilibrul propriului corp, sincronizarea miscarilor in ritmul muzicii, eleganta in miscare si, nu in ultimul rand, pregatirea pentru a lua parte la viata sociala si a-si face noi prieteni. Un club de dans, o scoala de dans inseamna cadrul organizat care asigura practicarea unor exercitii adecvate nivelului de varsta, avand la baza programe specifice de curs si instructori calificati.
Durata
Sedintele se desfasoara de 2 ori pe saptamana, avand durata de 50 de minute. Lectiile sunt in asa fel planificate incat sa se invete intotdeauna cate ceva nou.
Ce dansuri invata cei mici?
Principii studiate
Ritmica, muzicalitate, coordonarea miscarilor, pozitia corecta a corpului in dans, atitudinea si expresivitatea corporala; se folosesc in timpul cursurilor de dans jocuri distractive si tehnici variate
pentru a mentine treaz interesul copiilor in timpul lectiei.
Echipament necesar
Incaltaminte de schimb gen adidas cu talpa flexibila sau ciupici de balet, trening sau pantaloni lejeri cu tricou. Beneficiem de vestiare pentru a-i putea schimba.
Serbari si carnavaluri
Pentru o mai buna colaborare cu cei mici, pe parcursul lectiilor de dans este interzis accesul parintilor in sala de dans. Acestia pot observa evolutia copilului de doua ori pe an, cand se organizeaza serbari, carnavaluri sau lectii deschise.